X

Γυναικολογικό > Άρθρα

Ειδικότητες Γυναικολογικό Άρθρα
Γιατί να προτιμήσω το ThinPrep – Τεστ Παπ;

Γιατί να προτιμήσω το ThinPrep – Τεστ Παπ;

Γυναικολογικό Τμήμα

Author: SuperUser Account/Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018/Categories: Γυναικολογικό Τμήμα

Rate this article:
No rating
Υπάρχει περίπτωση βελτίωσης του τεστ Παπανικολάου;

Η απλή επάλειψη στη γυάλινη πλάκα προκαλεί ακανόνιστη επίστρωση που δυσκολεύει την ακριβή αξιολόγηση. Επιπλέον, µελέτες έχουν αποδείξει ότι η πλειονότητα του υλικού των κυττάρων δεν επιστρώνεται και απορρίπτεται µε τη σπάτουλα ή το βουρτσάκι λήψεως. Σήµερα, έχουµε δυνατότητα βελτίωσης του τεστ Παπ, η οποία επιτυγχάνεται µε την εφαρμογή του ThinPrep Παπ Τεστ.

 
Σε τι υπερέχει το ThinPrep Παπ Τεστ;

Η διαδικασία λήψης του τραχηλικού επιχρίσµατος είναι η ίδια, όπως και στο συµβατικό Παπ Τεστ, δηλαδή λήψη κυττάρων από τον κόλπο, τον τράχηλο και τον ενδοτράχηλο. Η διαφορά της μεθόδου ThinPrep είναι ότι τα κύτταρα, αντί να επιστρώνονται σε ένα πλακίδιο που στη συνέχεια αποστέλλεται για µικροσκοπική εξέταση, µεταφέρονται σε ένα ειδικό φιαλίδιο µε διάλυµα συντήρησης. Με αυτό τον τρόπο, φτάνει στον κυτταρολόγο το σύνολο των κυττάρων που έχει πάρει ο γιατρός που έκανε τη λήψη και έτσι δεν υπάρχουν ούτε απώλειες, ούτε «φθορές». Επιπλέον, η επίστρωση στη γυάλινη πλάκα γίνεται στο Κυτταρολογικό Εργαστήριο αυτόµατα µε ειδική συσκευή. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει τη συλλογή όλων των κυττάρων της λήψης και τη σωστή συντήρηση και επίστρωσή τους.

 
Υπάρχουν στοιχεία ότι το ThinPrep Παπ Τεστ είναι το πιο αποτελεσματικό;

Έγκυρες κλινικές µελέτες που έχουν γίνει παγκοσµίως απέδειξαν ότι το Παπ Τεστ µε τη μέθοδο ThinPrep δίνει ακριβέστερα αποτελέσματα από το συµβατικό επίχρισµα. Το ThinPrep Παπ Τεστ αποτελεί σήµερα την πιο ευαίσθητη µέθοδο προληπτικού ελέγχου και διάγνωσης βλαβών του τραχήλου της µήτρας.

 
Γιατί θα έπρεπε να ζητήσω το ThinPrep Παπ Τεστ;

Το ThinPrep Παπ Τεστ είναι η πρώτη  πραγµατική βελτίωση του τεστ Παπανικολάου από την πρωτοεµφάνιση του πριν 50 χρόνια. Αυτό το εξελιγµένο τεστ ενισχύει την εµπιστοσύνη σας για την αξιοπιστία του αποτελέσµατος. Παράλληλα, σας παρέχεται η δυνατότητα από το ίδιο δείγµα να γίνουν πολλαπλές εξετάσεις χωρίς επαναληπτική επίσκεψη και λήψη.

 
Υπάρχει δυνατότητα ανίχνευσης και ταυτοποίησης του HPV από το ThinPrep Παπ Τεστ;

Ο ιός των ανθρωπίνων κονδυλωµάτων (HPV) είναι επιστηµονικά επιβεβαιωµένο ότι αποτελεί απαραίτητο παράγοντα για την ανάπτυξη καρκίνου τραχήλου της µήτρας. ∆εν είναι όµως όλοι οι τύποι του ιού καρκινογόνοι. Μέχρι σήµερα έχουν περιγραφεί πάνω από 120 διαφορετικοί τύποι HPV, από τους οποίους οι 15 τουλάχιστον µπορούν να προκαλέσουν καρκίνο. Μέσω του ThinPrep Παπ Τεστ είναι δυνατόν να πραγµατοποιηθεί µε το πλέον αξιόπιστο τρόπο η ανίχνευση και η ταυτοποίηση των τύπων του HPV.

 
Γιατί να εμπιστευτώ το ThinPrep Παπ Τεστ;
  • Το ThinPrep Pap Test είναι το πρώτο τεστ υγρής φάσης που έχει εγκριθεί από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) από το 1996 και σήμερα αποτελεί το μέτρο σύγκρισης στο Παπ Τεστ
  • Από την έναρξη της εφαρµογής του ο καρκίνος του τραχήλου της µήτρας έχει µειωθεί κατά περίπου 30% στις ΗΠΑ
  • Το 70% των Παπ Τεστ στις ΗΠΑ είναι ThinPrep Παπ Τεστ

 

Μόνο το ThinPrep έχει εγκριθεί από το FDA:

Για έλεγχο HPV

Για έλεγχο Χλαµυδίων

Για έλεγχο Γονόρροιας

Ως το πιο αποτελεσµατικό Παπ Τεστ

Ικανό να αυξήσει σηµαντικά την διάγνωση των αδενοκαρκινωµάτων

Έχουν δημοσιευθεί πάνω από 170 µελέτες µε το ThinPrep Παπ Τεστ

Έχουν διενεργηθεί πάνω από 300 εκατ. ThinPrep Παπ Τεστ

Το ThinPrep Παπ Τεστ χρησιµοποιείται ως µέθοδος επιλογής στην Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ελβετία και ΗΠΑ

Αντιπρόσωπος: Aenorasis
Προϊόν του οίκου: Hologic

 

Print

Number of views (5355)/Comments (0)

Συνεργασίες με ιδιωτικές ασφάλειες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ιδιωτικό πολυϊατρείο Iatrology ξεκίνησε το 2018 με στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή των Βορείων προαστίων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ